Checklist voor een goede wintersport reisverzekering

Om zonder zorgen naar de wintersportbestemming te kunnen vertrekken is het verstandig om van tevoren je reisverzekering nog even te checken.

Voor je niks dan pure witte sneeuw, je hebt de slag te pakken, de wind gaat langs je hoofd en de bewegingen gaan al bijna als vanzelf. Voor veel mensen is er niks fijners dan eens per jaar even alles achter zich te laten tijdens de wintersport en van de piste af te zoeven op de ski’s of een snowboard. Maar om je helemaal te kunnen laten gaan en even nergens meer aan te hoeven denken wil je wel dat alles goed geregeld is, ook als het even misgaat, middels een goede reisverzekering.

Aanvullende wintersport dekking

Bij de meeste doorlopende reisverzekeringen is de wintersportdekking niet standaard meeverzekerd. Dan moet je een aanvullende dekking of module afsluiten om te zorgen dat je ook op de wintersportvakantie goed verzekerd bent. Maar waar verzeker je je dan eigenlijk voor?

De wintersportdekking is een upgrade op je andere reis-en annuleringsdekkingen. Hiermee verzeker je het extra risico dat je loopt tijdens de wintersport. Alle dekkingen die je in de standaard reisverzekering hebt afgesloten zijn daarmee ook verzekerd als je aan het skiën of snowboarden bent. Het is daarom zeker handig om bagage en medische kosten meeverzekerd te hebben.

Wat is er verzekerd?

Zelfs de meest ervaren wintersporters zullen het beamen, een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar de kosten om van de piste gehaald te worden in een banaan of helikopter zijn niet mis. Een reddingsactie met een banaan kost al snel €300, terwijl een helikoptervlucht pas begint bij €1.500. Hoewel je die reddingsactie liever niet nodig hebt tijdens de vakantie, wil je wel zorgen dat je deze wel gedekt is op je wintersportverzekering. Vaak zijn ook de zorgkosten een stuk hoger dan in ziekenhuizen in Nederland. De zorgverzekering dekt die extra kosten tijdens een opname in het buitenland niet. De zorgverzekering zal de tarieven voor een opname in Nederland hanteren, terwijl een opname in het buitenland een stuk duurder kan uitkomen. Met de medische kosten dekking op de reisverzekering zullen ook de extra kosten vergoed worden.

Bij de meeste verzekeraars kun je met een pakket veel onverwachte kosten dekken, afhankelijk van welke modules je hebt gekozen. Denk hierbij aan:

  • Het onderbreken van de vakantie als gevolg van een ongeluk op de piste
  • Diefstal van de wintersportuitrusting, o.a. gehuurd materiaal
  • Schade aan je materiaal
  • Kosten voor skipassen die niet gebruikt zijn als gevolg van een ongeluk
  • Opsporings- en reddingsacties
  • Repatriëring (terugkeer naar Nederland)

Check voor vertrek

Om zonder zorgen naar de wintersportbestemming te vertrekken adviseren we je om de polisvoorwaarden van de reisverzekering nog even na te kijken. Let hierbij op de modules die verzekerd zijn en of je wintersport hebt meeverzekerd. En mocht je graag van de gebaande paden afgaan, dan is het zeker aan te raden om te controleren of off-piste skiën ook verzekerd is op je reisverzekering.