Inkomensverzekeringen

Je kunt op verschillende manieren je werknemers verzekeren. Zo dek je bij een ongeval, langdurige ziekte, arbeidsongeschiktheid en andere gebeurtenissen de financiële gevolgen.

Bij je bedrijf horen je werknemers. Samen houden jullie de zaak draaiende: ze zijn dan ook erg belangrijk. Je kunt op verschillende manieren je werknemers verzekeren. Zo dek je bij een ongeval, langdurige ziekte, arbeidsongeschiktheid en andere gebeurtenissen de financiële gevolgen.

Nooit stilstaan met deze verzekeringen

Octras biedt verschillende verzekeringen aan voor jouw bedrijf. We zetten ze graag voor je op een rij:
– Een WGA-hiaatverzekering is nodig als een werkgever en werknemer het gat wil opvullen tussen de WGA-vervolguitkering en de hoogte van het oorspronkelijke loon bij ziekte.

– Als werkgever draag je WGA-premie (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) af aan de Belastingdienst, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf het risico voor de arbeidsongeschiktheid van jouw werknemers te dragen. Met een WGA-ERD verzekering dek je de eventuele kosten.

– Een contract met een arbodienst en bedrijfsarts is sinds 1 juni 2017 wettelijk verplicht voor elk bedrijf. Het maak niet uit hoe groot of klein je onderneming is. Wij vertellen je graag meer over deze verplichting als gevolg van de nieuwe Arbowet.

– Goed werkgeverschap is belangrijk. Je wilt je werknemers adequaat verzekeren. Een Collectieve Ongevallenverzekering biedt een aantrekkelijke oplossing op het gebied van goed werkgeverschap, ook voor verenigingen en stichtingen.

– Als een medewerker arbeidsongeschikt of langdurig ziek raakt, komt er veel op je af, zowel organisatorisch als financieel. Dit is ook het geval bij een arbeidsconflict. Dek zulke kosten met de verzuimverzekering.

Meer weten?

Wil je weten welke inkomensverzekering bij je bedrijf past of wil je een verzekering afsluiten? Octras adviseert je graag. Neem gerust contact met ons op!