Financiële planning

Het is goed om een financiële planning te maken. Je weet nooit precies hoe je leven gaat verlopen: je wisselt van baan, gaat trouwen of wordt ondernemer. Met een financieel plan krijg je overzicht en rust.

Financiële planning

Je weet natuurlijk nooit precies hoe je carrière precies gaat verlopen. Misschien wissel je een aantal keer van baan, je gaat voor jezelf beginnen of wordt aandeelhouder van een bedrijf. In je persoonlijk leven kan ook een hoop veranderen: je gaat trouwen, scheiden, krijgt kinderen of verhuist. Daarom is het goed om een financiële planning te maken.

Waarom een financiële planning?

Een financiële planning zorgt voor overzicht en rust. Je krijgt meer zicht op eventuele risico’s bij arbeidsongeschiktheid en kunt inspelen op de toekomst. Zo weet je altijd hoe je er financieel voorstaat en kun je daar eventuele keuzes op aanpassen. Door het maken van een financieel plan ben je ook goed op de hoogte van fiscale wetgeving. Zo weet je precies welke regels er op jouw situatie van toepassing zijn.

Is het verplicht?

Een financieel plan is niet verplicht, maar wel aanbevolen. Als het om je toekomst gaat, wil je zeker weten dat je dromen ook daadwerkelijk plannen kunnen worden. Met een financieel plan heb je altijd inzicht in je vermogen. Wel zo handig! Kun je bijvoorbeeld eerder met pensioen dan gepland? Is het slim om je hypotheek af te lossen? Zomaar een paar vragen waar een financieel plan antwoord op kan geven. Goed voor later, maar ook voor nu.

Octras helpt graag

Octras ondersteunt je graag met het maken van een financieel plan. Wij kunnen inspelen op de toekomst, weten wat jij in jouw persoonlijke situatie nodig hebt en zijn op de hoogte van alle regels rondom de fiscus. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.