Pensioen Doorbeleggen

Je kunt ervoor kiezen om je pensioen door te beleggen, zodat je een variabele uitkering kunt ontvangen na je pensioendatum. Octras vertelt je hoe dit in zijn werking gaat.

Pensioen Doorbeleggen

Ben jij wel van de risico’s? Hoef je niet per se een vaststaand pensioen, maar zou je wel je pensioen willen beleggen, zodat deze hoger kan uitvallen? Dat kan! Je kunt ervoor kiezen om je pensioen door te beleggen, zodat je na je pensioendatum een hogere uitkering kunt krijgen.

Wanneer kiezen voor doorbeleggen pensioen?

Sinds 2016 is de Wet verbeterde premieregeling van kracht, waardoor je op je pensioendatum zelf een variabel pensioenuitkering kunt kopen, maar ook tot deze datum kunt beleggen. Zo laat het kabinet de kans op een hoger pensioen toe. Je kunt vaak voor je pensioendatum al een keuze maken: meestal kan dit al vanaf je 47ste levensjaar. Je kunt je beleggingen altijd aanpassen tot je pensioen ingaan. Op de datum zelf maak je een definitieve keuze. Als je nu al weet dat je na je pensioen wilt doorbeleggen, is het handig om de keuze nu al vast te leggen.

Persoonlijke mogelijkheden

Het doorbeleggen van je pensioen is heel persoonlijk. Er zijn verschillende opties: je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het risico van je belegging langzaam af te bouwen naarmate de datum van je pensioen nadert. De mogelijkheden hebben te maken met het contract waarin je pensioen is vastgelegd. Je kunt ook je lijfrente beleggen. Lees hier meer over de lijfrente.

Octras helpt graag

Wij snappen dat de keuze om te doorbeleggen best lastig kan zijn. Daarom helpen we je graag bij het maken van deze keuze. Onze adviseur weegt graag de voor- en nadelen van jouw persoonlijke situatie met je af. Wil je meer weten over het doorbeleggen van je pensioen of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij geven antwoord op je vragen en bieden je praktische hulp en advies als je dat nodig hebt.