Milieuschadeverzekering

Als je bedrijf schade aan het milieu veroorzaakt, kan dat grote financiële gevolgen hebben. Het is daarom verstandig om je bedrijf in te dekken met de Milieuschadeverzekering (MSV).

Dit is de Milieuschadeverzekering

Als je bedrijf schade aan het milieu veroorzaakt, kan dat grote financiële gevolgen hebben. Denk hierbij aan schade door vervuiling van bodemwater of van grond- en oppervlaktewater. De opruiming- en saneringskosten zijn dan voor eigen rekening. Die kosten kunnen fors oplopen. Het is daarom verstandig om je bedrijf in te dekken met de Milieuschadeverzekering (MSV).

Dek de kosten

Milieuschade op je grond kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Het lekken van stoffen als asbest, olie, mest of gewasbeschermers leiden tot forse bodem- en watervervuiling. In dit soort gevallen vergoedt de milieuschadeverzekering de kosten voor de sanering: ook als de milieuschade niet je eigen schuld is.

Een directe verzekering

De milieuschadeverzekering is een directe verzekering en dat betekent dat aansprakelijkheid niet hoeft worden aangetoond. Alleen de milieuschade moet worden aangetoond om dekking te krijgen.

Meer weten?

Wil je weten of een milieuschadeverzekering voor jouw bedrijf verstandige uitbreiding is? Octras adviseert je graag. Neem gerust contact met ons op!