Aansprakelijkheid

Schade kan op heel veel manieren ontstaan. Je beschadigt onbedoeld spullen van iemand anders of een persoon raakt door jou toedoen gewond. Je bent dan aansprakelijk en een schadeclaim kan hoog oplopen.

Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af

Schade kan op heel veel manieren ontstaan. Je beschadigt onbedoeld spullen van iemand anders of een persoon raakt door jouw toedoen gewond. Je bent dan aansprakelijk, en een schadeclaim kan hoog oplopen. Sluit een aansprakelijkheidsverzekering af: deze dekt de financiële gevolgen van materiële- en letselschade.

Heb je schade aan je eigen spullen? Deze zijn niet gedekt onder deze verzekering. Ook is schade aan spullen die u leent of huurt niet altijd gedekt. Het is onmogelijk om alle situaties te beschrijven waarin materialen verzekerd zijn: daarom staat vaak in de polisvoorwaarden wat niet verzekerd is. Denk hierbij aan schade die je tijdens werk veroorzaakt, of schade waarbij je auto, motor of fiets betrokken is. Hier zijn weer andere verzekeringen voor. Schade die met opzet is veroorzaakt, wordt nooit vergoedt.

Veelgestelde vragen

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren is in Nederland niet verplicht. Toch is wel verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. In sommige gevallen, zoals letselschade, kan het namelijk om grote bedragen gaan.

Het verzekerde bedrag bij een aansprakelijkheidsverzekering verschilt per verzekeraar. Normaliter kun je kiezen uit een verzekerd bedrag tussen de €1.000.000 en €2.500.000 euro.

Hoewel dit verschilt per verzekeraar, ben je meestal ook in het buitenland verzekerd via je aansprakelijkheidsverzekering. Soms is dit alleen in Europa, maar vaak ben je zelfs wereldwijd verzekerd.

Bij schade veroorzaakt in het buitenland is het soms nodig een waarborgsom te betalen aan de buitenlandse overheid in kwestie. Dit is om zekerheid te bieden dat de buitenlandse gedupeerde ook daadwerkelijk zijn schade vergoed krijgt. Tot welk bedrag je hiertegen verzekerd bent verschilt per verzekeraar.

In de meeste gevallen kun je als ouder je kind meeverzekeren op je aansprakelijkheidsverzekering tot zijn of haar 27e levensjaar. De voorwaarde is dat je kind thuis woont of uitwonend is voor studie. Je kind mag niet getrouwd zijn. Wil je meer informatie, of wil je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, neem dan telefonisch contact met ons op.