Sparen

Octras Pensioenraad maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wil je meer weten over het sparen van jouw lijfrente of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij geven antwoord op je vragen en bieden je praktische hulp en advies als je dat nodig hebt.

Lijfrente sparen

Een lijfrente is een manier om een aanvullend pensioen op te bouwen. Zo weet je zeker dat je je huidige levensstijl ook in de toekomst kunt voortzetten. Je kunt je lijfrente sparen. Bijvoorbeeld door in kleine stappen een bedrag in te leggen, of in één keer een grote (bijvoorbeeld je ontslagpremie).

Waarom lijfrente sparen?

Als je je lijfrente spaart, heb je een goed overzicht op wat je na je pensioen binnen krijgt. Het is handig dat je zelf kunt weten hoeveel je spaart en dat je verschillende bedragen kunt inleggen. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel vermogen je opbouwt. Daarbij spaar je belastingtechnisch heel voordelig een aanvulling op je pensioen: je betaalt geen inkomstenbelasting over de bedragen die je als lijfrente spaart.

Verschillende opties voor lijfrente

Je hebt verschillende mogelijkheden als je lijfrente vrijkomt. Je kunt er ook voor kiezen om je lijfrente uit te stellen of te laten uitkeren. Octras geeft je graag meer informatie over deze opties.

Voor meer informatie over het uitstellen van je lijfrente, klik hier
Voor meer informatie over het uitkeren van je lijfrente, klik hier