Uitstellen

Octras Pensioenraad maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wil je meer weten over het uitstellen van jouw lijfrente of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij geven antwoord op je vragen en bieden je praktische hulp en advies als je dat nodig hebt.

Lijfrente uitstellen

Met een lijfrente kun je in de toekomst een gat in je pensioen aanvullen. Zo weet je zeker dat je morgen net zo kunt leven als vandaag. Je kunt ervoor kiezen om je lijfrente te laten uitstellen. Wij leggen uit wat de voordelen hiervan zijn.

Waarom lijfrente uitstellen?

Je mag je lijfrente uitstellen tot vijf jaar nadat je de AOW-leeftijd hebt bereikt. Je mag in die tijd verder sparen op een geblokkeerde rekening en mag de rente niet eerder opnemen of afkopen. Het kan voordelig zijn om je lijfrente te laten uitstellen. Dit is onder andere omdat je lijfrentekapitaal tijdens het uitstellen is vrijgesteld van belasting. Omdat je een rentepercentage afspreekt, weet je zeker dat je eindwaarde omhoog zal gaan. Zo kun je verder sparen en krijg je een hogere uitkering zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Verschillende opties voor lijfrente

Je hebt verschillende mogelijkheden als je lijfrente vrijkomt. Je kunt er ook voor kiezen om je lijfrente te sparen of te laten uitkeren. Octras geeft je graag meer informatie over deze opties.

Voor meer informatie over het sparen van je lijfrente, klik hier
Voor meer informatie over het uitkeren van je lijfrente, klik hier