Inboedelverzekering

De spullen in jouw huis kunnen op veel manieren beschadigen. Met een inboedelverzekering verzeker je je voor de financiële gevolgen van dit soort gebeurtenissen.

Verzeker je inboedel

De spullen in jouw huis kunnen op veel manieren beschadigen. De financiële gevolgen hiervan zijn vaak groot. Met een inboedelverzekering verzeker je je voor de financiële gevolgen van dit soort gebeurtenissen. Voor schade aan je woning zelf kun je een woonhuisverzekering afsluiten.

Dit valt onder het begrip inboedel

Je inboedel is alles in je huis en bijbehorende garage of schuur wat niet vast zit. Eigenlijk elk voorwerp wat je kunt verplaatsen, dus. Denk aan je bank, gereedschap, aquarium of boekenkast.

Welke risico’s dekt een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, neerslag, bliksem, vorst of een explosie. Vaak kun je naast de standaarddekking ook kiezen voor een uitgebreidere dekking. Voor zeer waardevolle spullen, zoals sieraden of schilderijen, kun je een speciale verzekering afsluiten. Dit heet een kostbaarhedenverzekering.

Veelgestelde vragen

Jouw inboedel is buitenshuis niet volledig verzekerd met alleen een Inboedelverzekering. Steeds meer verzekeraars bieden echter tegenwoordig als aanvulling op de inboedelverzekering een zogeheten buitenhuisdekking aan. Hiermee zijn jouw spullen niet alleen binnenshuis verzekerd, maar ook buiten je woning. Het gaat daarbij alleen om spullen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Denk hierbij aan fototoestellen, laptops, muziekinstrumenten en hobby- en sportartikelen. Vaak geldt er bij zo’n verzekering wel een hoger eigen risico bij schade.

Het schatten van de waarde van je inboedel kan lastig zijn, maar is van groot belang voor de uitkering bij eventuele schade. Bij het te laag inschatten van de inboedel kun je problemen krijgen bij het claimen van schade.

Stel, je inboedel is 40.000 euro waard en je bent verzekerd voor 20.000 euro. Wanneer je schade hebt van 10.000 euro, krijg je slechts 5.000 euro vergoed (20.000 / 40.000 * 10.000) van de verzekeraar. Je loopt dan dus 5.000 euro mis

Gelukkig hebben de meeste verzekeraars een hulpmiddel voor het bepalen van de juiste waarde in de vorm van een Inboedelwaardemeter. Dit is een vragenformulier, waar op basis van de antwoorden een verzekerd bedrag wordt geadviseerd. Met deze meter voorkom je dat je onderverzekerd bent. Uiteraard kan Octras je hierbij helpen en adviseren. We zijn je graag van dienst: neem telefonisch contact op.