Lijfrente

Octras Pensioenraad maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wil je meer weten over de opties van jouw lijfrente of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij geven antwoord op je vragen en bieden je praktische hulp en advies als je dat nodig hebt.

Lijfrente

Een lijfrente is een manier om een aanvullend pensioen op te bouwen. Zo weet je zeker dat je je huidige levensstijl ook in de toekomst kunt voortzetten. Je betaalt je verzekeraar een premie, op het moment dat je met pensioen gaat, krijg je een periode een bedrag uitgekeerd. Zo heb je geld om leuke dingen te blijven doen!

Dek de risico’s

Als je een tekort in je pensioen voorziet, is het handig om je lijfrente op te bouwen. Dit tegoed kun je gebruiken om eventuele gaten aan te vullen. Zo hoeft je levensstijl niet te veranderen na je pensioen. Fijn: de lijfrente valt onder box 1 voor de fiscus, zodat je hier geen heffing over hoeft te betalen. Een goed plan, dus!

Verschillende opties voor lijfrente

Je hebt verschillende mogelijkheden als je lijfrente vrijkomt. Je kunt je lijfrente sparen, uitstellen of uitkeren. Octras geeft je graag meer informatie over deze opties.

Voor meer informatie over het sparen van je lijfrente, klik hier
Voor meer informatie over het uitstellen van je lijfrente, klik hier
Voor meer informatie over het uitkeren van je lijfrente, klik hier