Werknemersverzekering

De Werknemersschadeverzekering dekt schade als gevolg van ongevallen die op één of andere manier werkgerelateerd zijn en die niet onder de standaard (AVB) gedekt zijn.

Dit is de Werknemersschadeverzekering

De werkgever draait steeds vaker op voor kosten als gevolg van ongelukken van werknemers die op het eerste gezicht niet direct met het werk te maken hebben. Als werkgever moet je weten welke risico’s werknemers lopen, zodat ongevallen kunnen worden voorkomen. Ben je hier als werkgever niet goed van op de hoogte, dan draai je volgens recente gerechtelijke uitspraken in het kader van ‘goed werkgeverschap’ op voor de soms torenhoge schade, waaronder het inkomensverlies van werknemers.

Dek de schade

De Werknemersschadeverzekering dekt schade als gevolg van ongevallen die op één of andere manier werkgerelateerd zijn. Ook verzeker je situaties die niet onder de standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) gedekt zijn. Zo hoef jij als werkgever je niet steeds af te vragen of bedrijfsreizen en wel andere activiteiten specifiek verzekerd zijn.

Wat dekt de werknemersschadeverzekering?

De Werknemersschadeverzekering bied je werknemers een zeer uitgebreide ongevallendekking voor werkgerelateerde ongevallen. De WSV vult de standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de gebruikelijke verzekeringen en voorzieningen aan. De verzekering fungeert daarmee als vangnet. De WSV vergoedt de aantoonbaar geleden personen- en zaakschade als gevolg van een ongeval. Verder biedt de WSV ook dekking bij tijdelijke invaliditeit, waar een standaard ongevallenverzekering dit niet doet.

Het voordeel van de WSV is dat het geen aansprakelijkheidsverzekering is. Er hoeft dus geen aansprakelijkheid te worden aangetoond voor een uitkering onder de verzekering. Zo verloopt het vergoedingsproces een stuk sneller.

Meer weten?

Wil je weten welke werknemersschadeverzekering bij je bedrijf past? Octras adviseert je graag. Neem gerust contact met ons op!