Woonverzekering

Een goede woonhuisverzekering is noodzakelijk om je voor de financiële gevolgen te verzekeren.

Verzeker je huis

Een nachtmerriescenario: schade aan je woning door brand, neerslag of inbraak. Een goede woonhuisverzekering is noodzakelijk om in deze gevallen de financiële gevolgen te verzekeren. Voor jouw huis en spullen kun je bij Octras een woonhuisverzekering afsluiten.

Dit valt onder het begrip woonhuis

Onder het begrip woonhuis (ook wel opstal genoemd) valt je huis en alles wat daar aan vast zit, inclusief onroerende goederen die bij de woning horen. Denk hierbij aan schuurtjes, schuttingen, leidingen en zonnepanelen. Maar ook aan je inbouwkeuken, centrale verwarming en sanitair.

Welke risico’s dekt een woonhuisverzekering?

Een woonhuisverzekering denkt schade veroorzaakt door brand, wind, inbraak, neerslag, bliksem of ontploffing.

Wat wordt precies verstaan onder het begrip ‘woonhuis’?

Onder het woonhuis (ook wel opstal genoemd) wordt verstaan jouw huis en alles wat daar aan vast zit, inclusief onroerende goederen die bij de woning horen (Bijv. schuurtjes, schuttingen, leidingen, zonnepanelen, Inbouwkeuken, centrale verwarming en sanitair)

Welke risico’s dekt een woonhuisverzekering?

Over het algemeen dekt een woonhuisverzekering schade veroorzaakt door brand, wind, inbraak, neerslag, bliksem of ontploffing.

Veelgestelde vragen

Afhankelijk van de situatie kan het zo zijn dat bijvoorbeeld schade door constructiefouten of diefstal niet meeverzekerd is, ook kan er een aangepaste dekking van kracht zijn. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Neem dan even telefonisch contact op.

Het schatten van de waarde van de opstal kan lastig zijn, maar is van groot belang voor de uitkering bij eventuele schade. Bij het te laag inschatten van de opstal kun je problemen krijgen bij het claimen van schade.

Stel, je opstal is 250.000 euro waard en je bent verzekerd voor 125.000 euro. Wanneer je schade hebt van 20.000 euro, krijg je slechts 10.000 euro vergoed (125.000 / 250.000 * 20.000) van de verzekeraar. Je loopt dan dus 10.000 euro mis.

Gelukkig hebben de meeste verzekeraars een hulpmiddel voor het bepalen van de juiste waarde in de vorm van een Inboedelwaardemeter. Dit is een vragenformulier, waar op basis van de antwoorden een verzekerd bedrag wordt geadviseerd. Met deze waardemeter voorkom je dat je onderverzekerd bent. Uiteraard kan Octras je hierbij helpen en adviseren. We zijn je graag van dienst: neem telefonisch contact op.