ARBO

Een contract met een arbodienst en bedrijfsarts is wettelijk verplicht voor elk bedrijf. Het maak niet uit hoe groot of klein je onderneming is.

Dit is de ARBO

Een contract met een arbodienst en bedrijfsarts is wettelijk verplicht voor elk bedrijf. Het maak niet uit hoe groot of klein je onderneming is. Als je directeur-grootaandeelhouder bent en geen werknemers in dienst hebt, val je niet onder deze verplichting.

Vanaf 1 juli 2017 moeten werkgevers verplicht een (basis-)contract sluiten met arbodienstverleners. Dat is een gevolg van wijzigingen in de Arbowet. In de vernieuwde Arbowet wordt de betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij de arbodienstverlening vergroot en komt er meer aandacht voor preventie.

ARBO Basis Contract

In het basiscontract staat bij welke taken de werkgever zich in ieder geval moet laten ondersteunen door de bedrijfsarts, veiligheidsdeskundige, arbeidshygiënist en de arbeids- en organisatiedeskundige. De kosten zijn, naast een standaard bedrag per medewerker, op verrichtingenbasis.

ARBO All-in Contract

Het All-in pakket is er voor ondernemers die voor een vaste prijs per jaar willen beschikking over een complete dienstverlening. In dit pakket zijn alle basisverrichtingen op het gebied van verzuimbegeleiding inbegrepen. Met een all-in abonnement weet je precies wat je per jaar aan kosten kwijt bent voor je arbodienst, je betaalt namelijk een vast bedrag per medewerker per jaar.

De gewijzigde Arbowet heeft al met al grote gevolgen voor jou als ondernemer. Je krijgt er behoorlijk wat plichten bij. Octras adviseert je graag in deze complexe materie. Voor advies kun je altijd contact opnemen.