Laat u als werkgever geld liggen?

Elk jaar ontvangen werkgevers een beschikking met daarop het gedifferentieerde premiepercentage Whk. De grondslag en berekening van dit percentage is in 70% van de gevallen incorrect.

Als werkgever verzekert u uw werknemers voor tijdelijk inkomen tijdens ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Dit wordt geregeld in sociale verzekeringswetten. Werkgevers dragen hiervoor een Werkhervattingskas (Whk) premie af. Vanuit deze premieontvangsten worden door het UWV de loonkosten voor zieke en arbeidsongeschikte werknemers gefinancierd.

Circa 70% van de ondernemers betaalt teveel

Een deel van deze premie is vast, maar een deel wordt gebaseerd op het arbeidsongeschiktheidsrisico in uw bedrijf. Voor de hoogte van de premiepercentages maakt het verschil of u een groot of klein bedrijf heeft en in welke beroepssector uw bedrijf is ingedeeld. Aan het eind van het jaar valt een brief van de Belastingdienst in de bus over deze Gedifferentieerde Premie Werkhervattingskas. Uit ervaring is gebleken dat de berekening van deze premies vaak mis gaat, dan wordt de premie bepaald op basis van verkeerde informatie. Circa 70% van de ondernemers betaalt hierdoor teveel.

Laat gratis onderzoeken of u teveel premie betaalt

Een fout heeft een grote impact en daarom werken we samen met VCSW. VCSW biedt aan om te onderzoeken of de beschikking Whk voor uw bedrijf juist is. En het mooiste hiervan is, zij doen dit op een no cure, no pay basis. U betaalt dus alleen wanneer zij u helpen geld te besparen.

Dus heeft uw bedrijf een loonsom van meer dan €1.000.000 of meer dan 25 werknemers en vraagt u zich af of de Whk premie juist is? Stuurt u dan uw beschikking Whk naar ons op en wij zorgen dat deze bij VCSW komt.

Mocht u vragen hebben neem rechtstreeks contact op met Marloes Walta via walta@wcsw.nl of via +31 618 32 89 41.