Uitkeren

Octras Pensioenraad maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wil je meer weten over het uitkeren van jouw lijfrente of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij geven antwoord op je vragen en bieden je praktische hulp en advies als je dat nodig hebt.

Lijfrente uitkeren

Om in de toekomst net zo te kunnen leven als vandaag, is het goed om je financiën op orde te hebben. Met een lijfrente kun je eventuele gaten in je pensioen opvullen. Als je een lijfrentekapitaal hebt opgebouwd, kun je dit na je pensioen in één of meerdere keren laten uitkeren. Wij vertellen je graag hoe dit zit.

Waarom lijfrente uitkeren?

Als je lijfrente vrijkomt, kun je deze laten uitkeren. Dit kun je bijvoorbeeld doen als je de lijfrente als inkomen nodig heeft omdat je de AOW-leeftijd nog niet hebt bereikt. Zo kun de periode tot je pensioen overbruggen. Het laten uitkeren van je lijfrente ligt dus erg aan je persoonlijke situatie. Het kan ook voordelig zijn om de lijfrente nog te laten doorgroeien. Octras ondersteunt je graag in je keuze.

Verschillende opties voor lijfrente

Je hebt verschillende mogelijkheden als je lijfrente vrijkomt. Je kunt er ook voor kiezen om je lijfrente te sparen of te laten uitstellen. Octras geeft je graag meer informatie over deze opties.

Voor meer informatie over het sparen van je lijfrente, klik hier
Voor meer informatie over het uitstellen van je lijfrente, klik hier