Collectief pensioen

Octras Pensioenraad maakt verzekeren graag helder. Daarom geven wij uitleg en antwoord op allerlei vragen. Wil je meer weten over het regelen van collectief pensioen of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij geven antwoord op je vragen en bieden je praktische hulp en advies als je dat nodig hebt.

Collectief pensioen

Met een goed collectief pensioen trek je de juiste medewerkers en bind je ze aan je bedrijf. Het collectief pensioen is één van de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarden: het geeft je medewerkers een zeker gevoel. Wij vertellen je graag hoe het regelen van een collectief pensioen in zijn werk gaat.

Wat is collectief pensioen?

Als werkgever kun je alle werknemers gezamenlijk een pensioen laten opbouwen. Dit wordt het collectief pensioen genoemd. In principe ben je niet verplicht om een collectief pensioen voor je medewerkers aan te bieden, maar in sommige beroepsgroepen wel. Daar is het volgens de CAO verplicht. Het aanbieden van een collectief pensioen kan echter veel voordelen opleveren.

De voordelen van een collectief pensioen

Een collectief pensioen heeft vele voordelen. Je werknemers zijn belangrijk voor je onderneming: je wilt ze graag een stukje zekerheid bieden. Daarbij schept een collectief pensioen duidelijkheid tussen werkgever en werknemer, de kosten zijn overzichtelijk voor beide partijen. Je werknemers betalen over de jaren minder aan premie, maar krijgen wel voldoende uitkering.

Wat kost het?

In samenwerking met de pensioenadviseur van Octras kunt u een collectief pensioen op maat maken. Zo heeft u alle inzicht in de kosten. Er zijn bepaalde keuzes die invloed hebben op de totale kosten, zoals de opties die je in het pensioen meeneemt. Verzekert u alleen nabestaandenpensioen? Of ook oudedagspensioen, pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid en aanvulling op de wettelijke WIA-uitkering? We kijken ook hoeveel uw medewerkers bij kunnen dragen aan het pensioen.

Collectief pensioen op maat

Bij het regelen van een collectief pensioen helpt onze pensioenadviseur je graag. Hij geeft je een goede analyse en een passend advies dat rekening houdt met jouw wensen en die van je medewerkers. Onze pensioenadviseur kijkt bijvoorbeeld of er al een pensioenregeling aanwezig is, welk pensioen bij uw bedrijf past en wat je verwacht van een collectief pensioen.

Door rekening te houden met je wensen en de verwachtingen van de medewerkers, heb je een collectief pensioen op maat zonder dat je teveel betaalt. Dat is een pensioenverzekering van een verzekeraar die met je meedenkt.