Ik ga met pensioen

Je werkende leven zit er op, je gaat met pensioen! Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt.

Ik ga met pensioen

Je werkende leven zit er op, je gaat met pensioen! Dit is de tijd om je dromen te laten uitkomen. Je hebt je financiën slim gepland, je hebt meer tijd en lang nagedacht over wat je in deze fase van je leven allemaal wilt doen. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden als je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt.

Dit moet je zelf doen

Over het algemeen hoef je zelf geen actie te ondernemen. Voor je de AOW-leeftijd hebt bereikt, neemt je pensioenfonds ongeveer een half jaar van tevoren contact met je op. Dan kun je de keuze maken om je pensioen in te laten gaan, met deeltijdpensioen gaan, beginnen met een hoger of lager pensioen of je pensioen nog even uitstellen. Dit heeft allemaal te maken met je persoonlijke situatie en je wensen voor de toekomst.

Ik wil eerder met pensioen

Als je eerder met pensioen wil gaan dan op de AOW-leeftijd, moet je wel zelf contact opnemen met je pensioenfonds. Dit doe je tenminste zes maanden voordat je wilt dat je pensioen in gaat. Op dit moment heb je natuurlijk dezelfde opties dan als je de AOW-leeftijd al wel hebt bereikt.

Octras helpt graag

Wij snappen dat je pensioen belangrijk is. Dit is immers een tijd om volop van het leven te genieten. Wij helpen dan ook graag bij het maken van keuzes rondom je pensioen. Heb je vragen over je opties, twijfels of wil je advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven antwoord op je vragen en bieden je praktische hulp en advies als je dat nodig hebt.