Onbezorgd op vakantie met de juiste verzekeringen

Bijna zomervakantie! Duik daarom nu met ons in de verschillende verzekeringen en ga onbezorgd op reis.

De zomervakantie is begonnen. Ga je twee weken naar de camping in Frankrijk, huur je een appartement aan het strand in Spanje of ga je dagjes weg in eigen land? Zoveel mensen, zoveel wensen. Of je al geboekt hebt of nog nadenkt over je bestemming, zorg altijd voor een goede voorbereiding. Met een check op je verzekeringen bijvoorbeeld. Want wat heb je eigenlijk nodig? 

De juiste reisverzekeringen

Een reisverzekering afsluiten voor je vakantie vergeet je niet snel. Maar heb je wel gekeken naar de juiste dekking? De dekkingen van reisverzekeringen lopen namelijk behoorlijk uiteen. Wij geven je vier tips om op te letten bij het afsluiten van je reisverzekering:

  1. Waar ga je naar toe? Dit bepaalt of je Europadekking of werelddekking nodig hebt. Controleer welke landen voor je reisverzekering onder Europa vallen, dit zijn er vaak meer dan je denkt.
  2. Binnen Nederland is de reisverzekering alleen geldig als er vooraf een overnachting geboekt is. Een dagje uit of je vakantie doorbrengen in het huis van vrienden valt niet onder je dekking.
  3. Heb je een zakelijke reisverzekering? Dan biedt je verzekeraar de mogelijkheid om je privévakantie mee te verzekeren. Zo sla je twee vliegen in een klap.
  4. Voorkom overlapping van je verzekeringen: dekking medische kosten is vaak al grotendeels geregeld in de (aanvullende) zorgverzekering, ongevallendekking kan door meerdere andere verzekeringen worden gedekt en pechhulp zit mogelijk al in je auto- of losse pechhulpverzekering.

Verzekeringen: vlucht vertraagd?

Wist je dat als je op je eindbestemming aankomt met een vertraging van 3 uur of meer, je mogelijk recht hebt op compensatie? En als de vertraging zelfs meer dan 5 uur bedraagt, dan kun je besluiten om niet verder te reizen. Je hebt dan zelfs recht op terugbetaling van je ticket en een terugvlucht naar je oorspronkelijke vertrekpunt. Let op: wanneer er echter sprake is van overmacht vervallen deze rechten…

Autopech in het buitenland?

Ga je met de auto op vakantie? Dan is het verstandig om te controleren of je al voor pechhulp in het buitenland verzekerd bent. Het kan zijn dat je pechhulp inbegrepen is bij je autoverzekering of via de garage waar je de auto gekocht hebt. Pechhulp afsluiten is in dit geval niet nodig. Ben je niet verzekerd voor pechhulp in het buitenland, sluit dan voor vertrek een verzekering af. Ga bij je verzekering na of de meest voorkomende pech, zoals een lekke band of accuproblemen, verzekerd zijn. Bij pechhulp via de autoverzekering is dit niet altijd zo. Let daarnaast ook op dubbele dekking via je reisverzekering.

Neem je een caravan mee? Controleer dan voordat je vertrekt of de leeftijd van de banden. Banden mogen namelijk niet ouder zijn dan 6 jaar om te voorkomen dat ze poreus worden en voor onverwachte problemen zorgen. Zorg er daarnaast voor de je caravan goed onderhouden is. Je moet bijvoorbeeld elke twee jaar een onderhoudsbeurt laten uitvoeren aan je caravan. Is dit niet het geval? Dan ben je niet verzekerd voor onverwachte problemen.

Verzekeringen afsluiten? Wij helpen je graag

Met de juiste verzekeringen ga jij onbezorgd op vakantie. Maar zoals gezegd, de verschillen tussen dekkingen en de kans op dubbele dekkingen zijn groot. Daarom helpen wij je graag met het maken van de beste keuze. Neem hiervoor contact met ons op.