Door rookschade ervaringsdeskundige

In september werd ons pand door rookschade onbewoonbaar verklaard. Geluk bij een ongeluk: we konden meteen onze expertise inzetten.

Op een zaterdag in september heeft er een brand gewoed in het pand van de buren. Ons Octras-pand werd door rookschade onbewoonbaar. Dankzij goede contacten met de schadeverzekeraar, schade-expert en relaties waren wij maandagochtend alweer operabel. Door deze ervaring zijn wij als assurantieadviseurs misschien nog betere dienstverleners voor onze klanten geworden!

Een schade is altijd vervelend, helemaal voor ondernemers. Een goede brandverzekering vraagt om een degelijke voorbereiding. Nadenken over hoe het bedrijf zo snel mogelijk op gang komt bij een calamiteit. En mocht die noodsituatie zich voordoen, dan zijn wij er om het proces gaande te houden. Octras brengt oplossingen, heeft de juiste contacten en nemen stress weg. Dat is ons vak. 

Gelukkig was Octras goed verzekerd en hadden wij de bijbehorende voorbereidingen getroffen. Wij konden gelijk aan de slag in ons vakgebied. Samen met de verzekeraar en de schade-expert maakten wij een plan van aanpak. Wat moet er veiliggesteld worden, hoe worden wij weer operabel? Tot onze schrik moest het hele pand gestript worden. Zelfs het dak en de achtergevel moesten er volledig uit.

Er waren 5 panden betrokken bij de brand, dus de schade-expert had veel ballen in de lucht te houden. De schade-expert wilde graag helpen, maar was gebonden aan mensen en bedrijven die moeten meewerken. Zo had hij een aannemer die pas over een paar maanden ons dak kon repareren. Dat was veel te laat. Als assurantieadviesbureau heeft Octras zijn eigen kanalen ingezet en zo hadden wij in januari een nieuw dak. Deze actie hebben wij goed afgestemd met de schade-expert en de verzekeraar. Op dat moment hadden wij zowel de pet op van gedupeerde als van tussenpersoon van onze eigen schadepolis!

Juist door deze ervaring zijn wij als ‘ervaringsdeskundigen’ misschien nog betere dienstverleners voor onze klanten geworden!