Risicomanagement voor ondernemers. Hoe werkt dat?

Risicomanagement: wat is dat nou precies en hoe werkt dat? Risicomanagement is een mooie term voor het managen van risico’s voor ondernemers. Als ondernemer loop je verschillende risico’s. Denk bijvoorbeeld aan ziekteverzuim, hackers of aansprakelijkheid voor ongelukken.

Deze risico’s zijn er continu, maar veranderen door de jaren heen. Net zoals de onderneming ook verandert. Octras ondersteunt ondernemingen door samen met de ondernemer de risico’s in te schatten en de veiligheid binnen de onderneming verhogen. Want samen willen we hetzelfde: een veilige werkplek en schade voorkomen.

Samen willen we hetzelfde: een veilige werkplek en schade voorkomen.

Maar hoe werkt risicomanagement dan precies? Met een goed beleid omtrent risico’s kunnen ondernemingen beter anticiperen op eventuele schade. Het levert op in plaats van dat het geld kost. Waar je voorheen een aantal verzekeringen had afgesloten met specifieke (misschien wel overlappende) dekkingen, doet Octras het anders.

Octras doet het net even anders

Octras pakt risicomanagement net even anders aan. Wij denken verder dan anderen. En dan denken we niet alleen aan onszelf, maar juist ook aan de ondernemer. Wij willen weten wie de ondernemer is en wat de ondernemer doet. We kijken samen met de ondernemer naar het bedrijf. We gaan in gesprek met de ondernemer. Octras wil weten wat de ondernemer denkt en doet. Daarbij gaan we ver. Want alleen als we de ondernemer echt kennen, kunnen wij meedenken in het verzekeren van de juiste risico’s. Dat is risicomanagement dus.

Octras is erkend MKB-adviseur

We zijn erkend MKB-adviseur, wat inhoudt dat we meer doen dan alleen verzekeren. We ondersteunen bedrijven op een uitgebreidere manier met verzekeren, door onder andere het doen van een risicoanalyse.

Risicomanagement in werking

We kijken welke risico’s impact zouden kunnen hebben op de bedrijfscontinuïteit. Je wilt immers niet dat je door een cyberaanval niet verder kan werken. We wegen risico’s zorgvuldig met elkaar af en onderzoeken waar we risico’s kunnen voorkomen. Indien nodig dekken we ze af met een verzekering, zodat de bedrijfsvoering niet in gevaar komt. Twee pijlers zijn hierbij van belang.

Risico’s beperken

We onderzoeken samen met de ondernemer hoe wij de risico’s kunnen beperken. Welke risico’s vormen de grootste bedreiging voor de onderneming? Het antwoord op deze vraag verzamelen we in een risicoanalyse. Deze analyse voeren we op locatie uit. We verzamelen gegevens en informatie over jouw bedrijf om zo omvangrijk mogelijk te kunnen analyseren. Uit deze analyse volgt een aan uitgebreid advies in de vorm van een rapportage. Hierin staan al je bedrijfs- en ondernemersrisico’s. Daarnaast geven we advies omtrent het beperken van de risico’s. Dat kan een simpel advies zijn in de vorm van: “Ruim eens een keer goed op.” tot een uitgebreider advies om eens te kijken naar een verzekering voor cyberrisico’s.

Veiligheid verhogen

Naast het beperken van risico’s, verhogen we ook de veiligheid binnen het bedrijf. We kijken welke quick-wins er al gemaakt kunnen worden. Door welke kleine aanpassingen in het bedrijf verhogen we de veiligheid? Een verzekering is in sommige gevallen niet eens nodig. Zo beperken we de risico’s en adviseren we enkel verzekeringen die daadwerkelijk nodig zijn. Verzekeraars bieden ons als onafhankelijk adviesbureau vaak scherpe prijzen, die wij met elkaar vergelijken. Zo kunnen we de beste en meest voordelige optie aan onze klant bieden. Als erkend MKB-adviseur blijven we op de hoogte van de organisatie en controleren regelmatig welke verzekering nog past en welke wellicht overbodig is geworden. We voeren risicomanagement uit op alle vlakken van de onderneming:

  • Bedrijfsactiviteiten
  • Bedrijfsmiddelen
  • Veiligheid
  • Mobiliteit
  • Personeel
  • Milieu
  • Vergunningen

Zo bieden we een zo compleet mogelijk beeld van de onderneming en kunnen we de ondernemer op elk gebied ondersteunen met het verminderen van risico’s en het verhogen van de veiligheid.

Waarom samenwerken met Octras?

Wat is er zo prettig aan samenwerken met Octras?

  • Octras werkt geheel provisievrij. Dat scheelt zo’n 20% op de verzekeringskosten.
  • Een tevreden ondernemer is voor ons het belangrijkste. Doordat wij niet samenwerken met verzekeringsmaatschappijen en geen provisie vangen, krijgt de ondernemer altijd het beste aanbod en service.
  • Het werken op abonnementsbasis houdt ons scherp en up-to-date.

Samen willen we alles eruit halen. Wil jij dat ook? We vertellen graag in een vrijblijvend gesprek hoe Octras jouw onderneming kan ondersteunen. Neem snel contact op.