Provisievrij werken

Waar andere tussenpersonen vaak werken met provisie, doet Octras het net even anders. Wij werken al 10 jaar provisievrij. Dat klinkt natuurlijk mooi, maar hoe zit dat precies? We leggen het je graag uit.

Wat is provisie?

Verzekeringsmaatschappijen bieden provisies aan tussenpersonen voor het aanbrengen van nieuwe klanten. Deze percentages kunnen oplopen tot zo’n 20% van het afgesloten verzekeringsbedrag. De ondernemer is hierbij niet geholpen, enkel de verzekeringsmaatschappij en de adviseur. Dat geeft een onplezierig gevoel en bij Octras doen we het daarom net even anders.

Octras werkt zonder provisie.

We werken we al 10 jaar zonder provisie. Wij werken niet voor de verzekeringsmaatschappijen, maar voor de ondernemer. De ondernemer betaalt, dus deze moet ook centraal staan. Niet de verzekeraar. Een ondernemer is alleen gebaat bij een verzekering die hem ook daadwerkelijk wat oplevert. De verzekering moet opleveren, wanneer een ondernemer zelf de kosten niet kan dragen en niet andersom. Dat vinden we bij Octras ook. Daarom vangen we geen provisie voor de verzekeringen die we de ondernemer aanbieden.

Hoe zit dat dan: provisievrij?

We adviseren niet zo snel mogelijk een dure verzekering, maar adviseren een stuk uitgebreider dan dat. Octras denkt mee. We adviseren, delen onze specialistische kennis en gaan in gesprek met de ondernemer. We vertellen hoe de ondernemer (verzekerings)kosten kan besparen, door zaken preventief aan te pakken. Pas daarna kijken we welke verzekeringen interessant zijn voor de ondernemer.

Onze klanten krijgen een op maat gesneden product, er is dus geen standaard abonnement. Het grote voordeel voor Octras en de ondernemer is dat we niet afhankelijk zijn van premievolumes of dat we alleen bij bepaalde partners verzekeringen kunnen afsluiten. We verdienen immers niets op verzekeringen, we verdienen op ons advies en onze kennis.

Hierdoor kijkt Octras transparant naar de verschillende verzekeringen. Door in gesprek te gaan met de ondernemer en analyses uit te voeren van de onderneming, brengen we de risico’s die het bedrijf zelf kan dragen in kaart en welke niet. Een verzekering is immers een handig vangnet, welke de onderneming ondersteunt bij risico’s die men niet zelf kan dragen. Het is geen grote kostenpost waar je geld in stopt en niets uithaalt. Zo moet het niet zijn.

Deze op maat gemaakte verzameling van verzekeringen bieden we aan in abonnementsvorm, waar maandelijks voor wordt betaald. Je betaalt dus voor de verzekeringen, maar ook voor ons advies en de specialistische kennis die Octras heeft. Daarnaast is er, met een abonnement, altijd mogelijkheid om alle vragen omtrent verzekeringszaken bij ons neer te leggen. Deze pakken wij op en nemen we telkens mee in de juiste en passende verzekering voor de ondernemer.

Waarom werken wij zo?

We vinden de ondernemer belangrijk, en daarom doen we het net even anders. We willen de ondernemer altijd kunnen ondersteunen met onze specialistische kennis en advies. Daarom werken we met abonnementen. Onze slimme abonnementen, waarbij alles is afgestemd op de ondernemer.

Octras doet het net even anders

Octras doet het als tussenpersoon dus net even anders. Wij zijn een adviseur en een gesprekspartner. We geven advies omtrent alle mogelijke verzekeringszaken op basis van een helder verdienmodel. Je weet dus waarvoor je betaalt en kunt ons daarvoor aansprakelijk stellen. Dit houdt ons scherp en het maakt het verdienmodel transparant voor de ondernemer.

Octras adviseert bedrijven op veel verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan HRM-advies, advies omtrent cyberrisico’s en aansprakelijkheidsverzekeringen. Want een verzekering nemen is alleen zinvol als het de onderneming ook daadwerkelijk wat oplevert.

Risicomanagement is een andere belangrijke pijler welke wij inzetten bij onze dienstverlening. We controleren regelmatig of de risico’s nog hetzelfde zijn en schaven het abonnement in voordeel van de ondernemer telkens bij. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor je verzekering en heb je altijd toegang tot een gesprekspartner en adviseur.

Wat levert Octras voor mij op?

Doordat je enkel betaalt voor ons advies en risicomanagement ben je verzekert van een specialistische partner op het gebied van verzekeringen. Je weet daarnaast zeker dat je het beste aanbod krijgt voor jouw specifieke verzekeringskwestie. Octras verdient niets aan als tussenpersoon van verzekeringsmaatschappijen of provisie en dat geeft een prettig gevoel.

Waarom samenwerken met Octras?

Wat is er zo prettig aan samenwerken met Octras?

  • Een tevreden ondernemer is voor ons het belangrijkste. Doordat wij niet samenwerken met verzekeringsmaatschappijen en geen provisie vangen, krijgt de ondernemer altijd het beste aanbod en service.
  • Octras werkt geheel provisievrij. Dat scheelt zo’n 20% op de verzekeringskosten.
  • Het werken op abonnementsbasis houdt ons scherp en up-to-date.

Samen willen we alles eruit halen. Wil jij dat ook? We vertellen graag in een vrijblijvend gesprek hoe Octras jouw onderneming kan ondersteunen. Neem snel contact op.