Ook al hoofdpijn van de nieuwe verzuimpremie?

Ook al hoofdpijn van de nieuwe verzuimpremie?

Met onze verzuimveiling helpen wij u graag om dat te voorkomen

Zieke medewerkers kunnen een groot financieel bedrijfsrisico zijn, waarbij in een aantal gevallen het voortbestaan van de onderneming op het spel kan staan door de toren hoge- en bijkomende kosten zoals loondoorbetaling, re-integratie en vervangend personeel tijdens ziekte.

Geen reden om maar klakkeloos de hoge premie te betalen. Maar wel een goede reden om een afspraak te maken zodat wij samen met u kunnen kijken welke verzuimverzekering het beste bij uw bedrijf past. We kunnen nog wel even doorgaan. Maar als u een afspraak maakt krijgt u nu tijdelijk gratis advies t.w.v. 140,- euro van een van onze erkende MKB adviseurs.

Met een verzuimverzekering verzekert u de kosten van de verplichte loondoorbetaling. Deze is over het algemeen 100% van het salaris van de medewerker in het eerste ziektejaar en 70% in het tweede ziektejaar.

U kunt daarbij kiezen uit een tweetal varianten: een conventionele verzuimverzekering met een wachttijd in dagen of een stop loss verzekering met een eigen risico (eigen behoud) in euro’s. Bij een conventionele verzuimverzekering is de minimale wachttijd 10 dagen per ziektegeval; langere wachttijden zijn mogelijk en leveren een lagere premie op. Een stop loss ziekteverzuimverzekering is vooral aantrekkelijk voor ondernemingen vanaf 50 medewerkers. Bedrijven met een dergelijke omvang kunnen over het algemeen de gemiddelde kosten van verzuim zelf dragen. Naast de uitkering geven de meeste verzekeraars ook een tegemoetkoming voor de door u gemaakte reintegratiekosten voor de zieke medewerker. Er zijn verzekeraars die werken met een speciaal re-integratiebudget voor zieke werknemers.

Passend arbo-pakket aan te raden

Als werkgever bent u overigens verplicht de regels rond de Wet Verbetering Poortwachter nauwgezet op te volgen. Dit ter voorkoming van een loonsanctie door het UWV. Het is daarom zinvol om een bij uw onderneming passende arbodienst te contracteren en een goed arbo pakket te selecteren, passend bij het ziekteverzuim binnen uw bedrijf. Hebt al een verzuimverzekering? Laat deze dan regelmatig toetsen op de actualiteit en de destijds gekozen dekking en wachttijd.  De meeste verzekeraars hanteren een contractstermijn van drie jaar, maar bij meer dan gemiddelde premieverhogingen kunt u tussentijds het contract beëindigen. Een vergelijking met andere verzekeraars levert dan vaak een fors premievoordeel op. Al sinds 2015 helpen wij ondernemers met onze verzuimveiling om de premie zo laag mogelijk te houden.

Wilt u meer informatie of een adviesgesprek, neem dan contact op via +31 515 – 424789  of gebruik de button hieronder om een afspraak in te plannen.

 

Ik wil een gratis adviesgesprek