Bescherm je bedrijf tegen cybercrime

Wist je dat maar liefst 60% van de Nederlandse ondernemers in het mkb al eens te maken heeft gehad met cybercrime?

Wist je dat maar liefst 60% van de Nederlandse ondernemers in het mkb al eens te maken heeft gehad met cybercrime? Grote bedrijven hebben zich vaak goed beveiligd tegen digitale diefstal. Daardoor richten criminelen zich steeds meer op het mkb. Ook jij kunt als ondernemer hiermee te maken krijgen. Lees daarom hier wat het is en hoe je het kunt voorkomen.

Gevolgen van cybercrime

Cybercrime kan voor jouw als ondernemer grote gevolgen hebben. Criminelen kunnen bijvoorbeeld door een onbeveiligde verbinding of verouderde software eenvoudig bij vertrouwelijke informatie van je klanten. Hierdoor kun je aansprakelijk worden gesteld en een boete krijgen van de Autoriteit Persoonsgegevens. En wanneer je door ransomware langere tijd niet bij computers of het netwerk kan, loop je omzet mis en kost dit klanten.

Cybercrime voorkomen

De kans op cybercrime kun je voorkomen door direct software-updates te installeren, je website te beveiligen met een SSL-certificaat en sterke wachtwoorden te gebruiken. Daarnaast is het aan te raden om dagelijks een back-up te maken. Mocht je hier toch te maken krijgen, dan kunnen de laatste gegevens eenvoudig teruggezet worden.

Onze oplossing: cyberrisk

Wij zijn gespecialiseerd in risicomanagement en verzekeringsoplossingen voor ondernemers. Onder risicomanagement valt ook cybercrime. Als je kiest voor onze Cyberrisk verzekering brengen wij samen met jou de cyberrisico’s van je bedrijf in kaart. Daarnaast helpen wij je met het nemen van maatregelen om cybercrime te voorkomen. Bovendien ondersteunen we je met het regelen van een oplossing als je er onverhoopt toch mee te maken krijgt. Kortom, we bieden je een complete oplossing waar jij geen omkijken meer naar hebt.

Persoonlijk advies voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.